Mikä Euribor-viitekorko tulee halvimmaksi?

Tätä kysymystä varmasti jokainen asuntovelallinen on joskus miettinyt. Ilman ennustajankykyä on mahdotonta sanoa mikä viitekorko tulee tietylle lainalle halvimmaksi. Jos asiaa tutkii viimeisien vuosien korkodatalla niin vastaus on: edullisin on lyhin eli yhden kuukauden Euribor.

Lyhyillä viitekoroilla lainaerien korko-osuus kuitenkin vaihtelee useammin, mikä vaatii suurempaa puskuria taloudessa yllätyksien varalta, tai lainan hoitoa tasaerillä. Katso tästä yleisimpien Euribor-korkojen historiatiedot ja voit itse tutkia mikä korko sopisi sinun riskiprofiiliin parhaiten.

Riskin rakastaja voi koittaa hyötyä sitomalla lainansa lyhyisiin korkoihin kun taas riskin karttaja maksaa mieluummin hieman enemmän kun voi lukita korkomenonsa ennalta sopivalle tasolle. Markkinoiden voittaminen korkoennusteissa pitkissä jopa kymmenien vuosien asuntolainoissa on kuitenkin lähes mahdotonta, joten tavallisen ihmisen lienee viisainta pilkkoa lainansa muutamaan osaan ja sitoa ne eri viitekorkoihin. Näin todennäköisesti pääsee kohtuullisen hyvään taloudelliseen tulokseen eikä tarvitse valvoa öitään miettien korkomarkkinoiden liikkeitä.

Paras säästö asuntovelalliselle tarpeestasi riippuen:

Uusi asiakas - tästä yhdellä hakemuksella asuntolainatarjoukset pankeista kerralla!

Tee asuntolainastasi halvempi - kilpailuta nykyinen asuntolainasi tästä!